In Essentie

'Leren door te doen, veel oefenen, aangevuld met tips voor de praktijk; dat geeft resultaat!’

Bel 06-25091786

Werkwijze

Vanwege het maatwerk is de werkwijze altijd weer anders; aangepast op de wensen van de klant. Toch zijn bij de ontwikkeling en uitvoering globaal een drietal fasen te onderscheiden:

 

1. Kennismaking, voorstel en ontwikkeling

In een eerste gesprek komen wij graag meer te weten over de organisatie, de mensen en het vraagstuk. Vervolgens sturen we een heldere offerte met concrete doelstellingen en plan van aanpak, die al dan niet persoonlijk worden toegelicht in een presentatie. De kosten voor deze eerste twee stappen zijn geheel voor rekening van In Essentie. Daarna wordt er nader kennis gemaakt met de doelgroep en wat hen bezighoudt middels bijvoorbeeld (groeps)interviews zodat de leerdoelen en ons voorgestelde plan van aanpak kunnen worden aangescherpt. Hierop wordt een praktijkgericht en uitdagend programma ontwikkeld om mee aan de slag te gaan.

2. Uitvoering

Tijdens de uitvoering staat 'leren door te doen' centraal. Hierbij vormt de dagelijkse praktijk van de deelnemers het uitgangspunt voor opdrachten; deelnemers leveren zelf hun praktijkcases aan, waarmee uitgebreid wordt geoefend. Gezamenlijk met de deelnemers richten we een kritische blik op de opdrachten (mogelijk met behulp van video), waarna theoretische kaders worden aangereikt. Na afloop wordt met de aangereikte stof nogmaals geoefend.

3. Implementatie

Terug in de praktijk kan men rekenen op die activiteiten die nodig zijn iets echt te laten beklijven: praktijkopdrachten, coaching on the job, intercollegiale coaching. Dé instrumenten die zorgen voor werkelijke implementatie.

 


In de pers


22-03-2014

Interview Het Financieele Dagblad, rubriek: 'Sterke stellen'  lees meer

12-12-2014

Ondernemer van de maand:  'Amsterdam Center for Entrepreneurship'  lees meer


VOORBEELD OPDRACHTEN


Effective People Management

Manager laat zich coachen

Leergang Coaching

Voeren van Performance Management gesprekken

Leidinggeven aan Verandering

Sales Masterclass