In Essentie

‘Ook op zoek naar verandering?’

Bel 06-25091786

Leergang Leidinggeven

Bij een internationaal handelsbedrijf leren de leidinggevenden benodigde vaardigheden voor het dagelijks aansturen van medewerkers en het coachen op hun ontwikkeling. Tevens kennen zij hun talenten en ontwikkelpunten in hun rol als leidinggevende en ondernemen zij daar actie op.
De leergang bestaat uit drie blokken van elk een dag met een tussenliggende periode waarin praktijkopdrachten worden uitgevoerd. Dag 1 staat in het teken van 'Leidinggeven aan anderen'. Ze oefenen hier met de belangrijkste stijlen van leidinggeven op basis van hun eigen praktijkcases en kunnen na afloop de beste stijl kiezen voor een specifieke situatie/medewerker. Op dag 2 gaan ze aan de slag met 'Leidinggeven aan jezelf' op basis van een gemaakte test, Covey en feedback op hun talenten en ontwikkelpunten in hun leidinggevende rol. Dag 3 gaat over 'Leidinggeven aan ontwikkeling' waarin geoefend wordt met diverse (lastige) gesprekken over ontwikkeling op basis van praktijkcases. Goede afspraken maken over ontwikkeling, feedbackgesprekken voeren, het functioneringsgesprek en diverse lastige situaties komen aan bod. Naast de trainingsdagen krijgen alle deelnemers twee individuele coachgesprekken aangeboden waarin zij voor hen specifieke vraagstukken kunnen bespreken.
Deelnemers geven aan in korte tijd veel managementvaardigheden te hebben geleerd, die ze direct kunnen toepassen in hun dagelijkse praktijk met hun team. Ook zijn ze zeer positief over de individuele coachingsgesprekken die zij hebben gehad.

 


In de pers


Het Financiele dagblad

Interview in rubriek: 'Sterke stellen'  lees meer

Amsterdam Center for Entrepreneurship

Ondernemer van de maand   lees meer


VOORBEELD OPDRACHTEN


Leergang Leidinggeven

Manager laat zich coachen

Teamontwikkeling

Voeren van Ontwikkel-, Feedback- en Functioneringsgesprekken

Leergang Coaching

Coachtraject Ondernemer